Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb een vraag over of ik een convenant kan open breken omdat na 6 jaar mijn leef situatie veranderd is.
mijn ex heeft nu op papier de kinderen om het weekend van zaterdag ochtend tot zondag middag, omdat dat toen beter uit kwam met zijn werk en heb ik de goede orde maar bewaard en alle knelpunten maar zelf opgelost met veel problemen. nu 6 jaar later zou ik het graag anders willen zien met de omgang van de kinderen gewoon om het weekend van vrijdagavond tot zondag avond en de vakanties elk zijn deel ervan.
inmiddels heb ik een andere relatie en omdat ik het niet meer kan combineren met mijn werk zou ik graag het open breken en samen eruit willen komen, maar ben van mening dat hij zich aan de eerder opgestelde convenant houd want dat past beter in zijn straatje, we liggen helaas niet op een lijn daarom de vraag sta ik in mijn recht om het eenzijdig te kunnen openbreken en een normaal omgang regeling kunnen treffen voor de kinderen, om het weekend van vrijdagavond tot zondagavond en de vakantie samen delen,.
graag hoor ik jullie antwoord daarop.

Indien er sprake is van een wijziging van omstandigheden, zoals uw werk, verhuizing, andere relatie, kinderen die aangeven het anders te willen, etc. kunt u wijziging van de zorgregeling (omgangsregeling) vragen. Indien uw ex-partner daar niet aan mee wil werken, kunt u de rechter vragen hierover een beslissing te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Na 6 jaar is het heel logisch dat de situatie dermate is veranderd dat er nieuwe afspraken moeten komen. Als partijen hierover niet met elkaar kunnen praten, dan kan er een verzoekschrift worden ingediend bij de rechtbank. Dit verzoekschrift kan zich richten op allerlei grote en ook kleine dingen. Het is wel even belangrijk goed te kijken wat er in het convenant van 6 jaar geleden staat. Indien de vader niet met u wenst te overleggen, dan lijkt het mij goed om bijstand van een advocaat te vragen. Een enkele brief van een advocaat kan al heel veel teweeg brengen.

Beoordeel dit antwoord:

Gezien het feit dat uw ex-partner kennelijk niet bereid is aan een wijzing van de overeengekomen afspraken mee te werken, zult u een gerechtelijke procedure moeten opstarten teneinde die gewenste wijziging te kunnen realiseren. Gezien de wijzigingen die u omschrijft zoals deze in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, lijkt uw verzoek kans van slagen te hebben. Uiteraard is ook van belang wat uw kinderen hierin zelf willen. Vanaf de leeftijd van 12 jaar worden zij hierover ook door de rechter gehoord en kunnen zij ook hun eigen wensen kenbaar maken. Voor het opstarten van een dergelijke procedure heeft u de bijstand van een advocaat nodig. Desgewenst kunt u ook met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

alvast bedankt hier kan ik wat mee bedankt nogmaals


Succes

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag