Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een vraag over een vaststellingsovereenkomst. Mijn opzegtermijn is 4 maanden. Nu heb ik het voorstel gehad om na ondertekening van de vaststellingsovereenkomst vrijgesteld te worden van werk met behoud van salaris en overige emolumenten. Vakantie en verlof dagen worden uitbetaald. Tijdens de 4 maanden kan ik een werk naar werk traject volgen. Nu worden deze 4 maanden in mindering gebracht van mijn aangeboden transitievergoeding. Ik ontvang dan een lagere vergoeding maar met 4 maanden salaris doorbetaling.Ik moet er bij vermelden dat ik aan het herstellen ben van een Burnout en vanaf einde van de maand weer volledig herstel gemeld wordt.
Als tweede optie kan ik kiezen voor de gehele transitievergoeding,maar dan nog 4 maanden doorwerken(opzegtermijn)
Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste optie. Maar kan de transitievergoeding op deze manier verlaagd worden? En zijn er misscchien nog andere mogelijkheden?

In een vaststellingsovereenkomst zijn partijen vrij om af te spreken wat zij willen. Of er andere opties zijn hangt onder meer af van de reden die de werkgever heeft om het dienstverband te beëindigen. U geeft aan dat u herstellende bent van den burn-out. Tijdens ziekte is het niet aan te raden om in te gaan op een beeindigingsovereenkomst omdat u dan mogelijk geen recht heeft op een uitkering. U geeft aan dat aan het einde van de maand herstel verwacht wordt. Is dit ook door een bedrijfsarts bevestigd? Als u snel herstel verwacht kunt u eventueel wel ingaan op een beëindigingsvoorstel. U kunt mogelijk onderhandelen over een hogere vergoeding. Daarnaast is het altijd verstandig om de overeenkomst te laten toesten zodat u weet of uw WW-rechten zijn veilig gesteld. Indien u hierbij hulp wenst kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag