Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een nieuwbouw appartement gekocht, ik heb de koop/aankoop overeenkomst getekend met het bouwbedrijf, nu is het bedrijf failliet gegaan en wordt er hard gezocht naar een nieuw bouwbedrijf. De bouw ligt al 2 maanden stil. Ik ben nog niet bij de notaris geweest maar heb wel al mijn hypotheek geregeld. Nu is mijn vraag of de koop aankoop overeenkomst nog rechtsgeldig is, aangezien het bedrijf niet meer bestaand. Kan ik nog afzien van de koop van het appartement?
Of dien ik te wachten tot er een nieuwe aannemer i, heb ik geen keuze en kan ik alleen maar afwachten?

Tenzij de curator heel snel (heeft aangegeven/aangeeft, dat de afbouw conform afspraken wordt gegarandeerd ga ik er van uit dat de overeenkomst met succes kan worden ontbonden. U dient wel actie te ondernemen, de overeenkomst houdt niet vanzelf op geldig te zijn. En als u geen bezwaren maakt kunt u later ook moeilijker bezwaar maken tegen de toenemende vertragingen.

Ik adviseer u daartoe een advocaat in te schakelen die vervolgens de koopovereenkomst en correspondentie van de curator zal moeten nalopen om vervolgens de overeenkomst te ontbinden (tenzij er nog verassingen uit zijn/haar huiswerk naar boven komen).

Ik zou er zelf waarschijnlijk actief op aansturen van het contract af te komen en de handen weer vrij te hebben.
U

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag