Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb een ghanese vriendin die hierheen wilt komen voor vakantie. Nu is haar al 2x het visum geweigerd op grond van geringen sociale en econimische bindingen. Nu heb ik bezwaarschrift ingedient en dit is ook weer ongegrond verklaart. Haar moeder en 7 broers/zussen zien ze nog steeds als geringe binding. En er is niet voldoende aangetoond dat haar bank tegoeden daadwerkelijk zijn verkregen uit haar onderneming. Alles lijkt erop dat de overheid niet wil mee werken om haar op vakantie naar nederland te laten komen. En overweeg om nog in beroep te gaan bij de rechtbank. Alloewel ik me kans zeer laag inschat, omdat ze steeds weer een tegen argument zoeken. Wat is nu het beste wat ik kan doen om haar toch hierheen te kunnen krijgen?

Geachte vragensteller,

U zou inderdaad beroep in kunnen stellen. Daarbij is het van belang dat u ook vermeld dat het om een tijdelijke visum gaat, dat mevrouw weer teruggaat naar het land van herkomst. Dit kunt u onderbouwen met documenten waaruit blijkt dat mevrouw verantwoordelijkheden heeft in het land van herkomst, waardoor zij na haar vakantie weer terug moet.

Indien u hulp wenst bij het opstellen van een beroepschrift, dan kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen zodat we er samen naar kunnen kijken.

Met vriendelijke groet

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag