Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb een gesprek gehad met mijn leidinggevende waarin mij aangegeven werd dat er geen werk meer is voor mij bij de nieuwe werkgever en dat het voor mij het beste is voor mij dat ze me uitkopen nu heb ik van mijn oude werkgever een bod gekregen van 7,928 euro voor 4 maanden want ze kunnen mij niet bij de nieuwe werkgever plaatsen na 15 juni mag dit zo maar het is toch zo dat ze je dienstjaren in loon moeten geven ik werk bijna 25 jaar voor deze werkgever,ze willen ook dat ik van 1 mei tot 15 juni bij de nieuwe werkgever ga werken om de nieuwe collega,s in te werken en daarna heb ik geen werk meer

Allereerst is het maar de vraag of het dienstverband überhaupt beëindigd mag worden en of u niet gewoon dient mee over te gaan naar de nieuwe werkgever. Indien een beëindiging meer voorhanden ligt of u daar de voorkeur aan geeft, dan bestaat daar zeker onderhandelingsruimte in en is het handvat voor een vergoeding de kantonrechtersformule. In de meeste gevallen vergoedt de werkgever ook de advocaatkosten van de werknemer zodat de werknemer zich goed kan laten adviseren over zijn positie. Ik adviseer u dan ook zeker een advocaat te raadplegen en sta u graag terzijde.

Beoordeel dit antwoord:

Als het bedrijf is overgenomen zou u met behoud van arbeidsvoorwaarden mee over moeten gaan naar de nieuwe werkgever. U mag in principe niet ontslagen worden wegens de overgang van onderneming. Wel is het mogelijk om in goed overleg uit elkaar te gaan. Het aanbod van uw werkgever lijkt nogal mager, gezien uw staat van dienst. Er valt waarschijnlijk te onderhandelen. Mocht u hierbij hulp nodig hebben, dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen. Ik hanteer vaste prijzen zodat u vooraf gelijk weet waar u aan toe bent.

Beoordeel dit antwoord:

Het belangrijkste is wat u zelf wilt. Wilt u blijven dan kan de wgr niet zo makkelijk van u af. Wilt u toch weg dan kunt u ws meer uit deze onderhandeling halen. Het is verstandig om hier goed naar te laten kijken door een deskundig jurist of advocaat. Meestal geeft de wgr overigens een vergoeding voor deze kosten. Indien u dat wenst ben ik graag bereid u vrijblijvend nader te adviseren. Ik heb dan wat meer gegevens nodig. Ik wens u in ieder geval veel succes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag