Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een fulltime contract geen cao en mijn eerste half jaarcontract is van november 2014 een half jaar later heb ik mijn 2e halfjaar contract contract ontvangen.
Daarna heb ik om mijn 3e contract gevraagd. Deze zou ik nog krijgen maar mijn werkgever wilde bepaalde delen in het contract veranderen, maar die heb ik tot op heden nog niet ontvangen. Dit zou en één jaar contract zijn.

Nu mijn vraag: inmiddels is er al weer een half jaar verstreken en zit ik dus aan het begin van mijn 4e halve jaar.
Is het nu zo dat mijn 2e contract stilzwijgend is verlengd met een half jaar en mijn 3e ook (4de contract) waardoor ik nu een vast contract heb? Zo niet hoe zit het dan wel?

Uit de informatie maak ik op dat er inderdaad sprake is van stilzwijgende verlenging. Bij stilzwijgende verlenging is altijd sprake van verlenging volgens dezelfde afspraken als het contract dat verlengd wordt. Had u dus eerst een halfjaar contract en is dat stilzwijgend verlengd? Dan geldt het nieuwe contract ook voor een half jaar.

Uit uw informatie lijkt het of er inderdaad een vaste aanstelling is ontstaan. U hebtimmers meer dan drie aansluitende arbeidscontracten gehad.

Voor meer informatie kunt u kijken op de volgende website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/wanneer-verandert-mijn-tijdelijke-arbeidscontract-in-een-vast-contract

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag