Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb een erkenning dat ik voor 5 maanden ben blootgesteld geweest aan vrijgekomen asbest in de woning. Hoeveel schadevergoeding zou ik bijvoorbeeld voor de deze 5 maanden blootstelling kunnen vragen? Graag wil ik weten hoe de hoogte van de schadevergoeding voor de blootstelling aan asbest wordt berekend?
Graag wil ik hier meer over weten.

Kijkt u eens op deze website: http://www.asbestslachtoffers.nl/CMS/show.do?ctx=637278,263641 . Wellicht wordt u dan al een hoop duidelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zou graag wat aan het antwoord van de collega willen toevoegen. De link waarna de collega verwijst is van toepassing op het moment u door de blootstelling aan de asbest ook daadwerkelijk ziek bent geworden (mesothelioom). Als dat niet het geval is, dan zal het fonds niet gaan uitkeren.
Als de blootstelling heeft plaatsgevonden tijdens een dienstverband bij een werkgever, dan zou u de werkgever aansprakelijk kunnen stellen. Een werkgever heeft namelijk een zorgplicht om voor werknemers een veilige omgeving te creƫren. Met de erkenning van de blootstelling lijkt dat niet het geval te zijn geweest.
De hoogte van een eventuele vergoeding hangt vervolgens af van vele factoren. Of u dus wel of niet ziek bent geworden, of u daardoor uw werk bent kwijtgeraakt, welke extra kosten er zijn geweest voor medische behandelingen, etc.
Een exact antwoord is dus helaas niet te geven. Mocht u door de blootstelling ziek zijn geworden, dan wens ik u in ieder geval van harte beterschap toe.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag