Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een domeinnaam met de extensie .nu. Deze domeinnaam heb ik al sinds 1999. Ik heb er nog niets mee gedaan. Op het internet is een bedrijf actief met exact dezelfde naam alleen is de extensie .nl. We zitten in dezelfde branche en we bedienen dezefde doelgroep.

Het bijzondere is dat de naam generiek is. Denk bijvoorbeeld bijvoorbeeld aan koffie. Ik heb dus bij wijze van spreken koffie.nu en de andere partij heeft koffie.nl
We verkopen allebei koffie aan heel Nederland en we ricten ons op dezelfde klanten. Ik heb bij de KvK 'koffie.nu' als handelsnaam geregistreerd en de andere partij heeft 'koffie.nl' als handelsnaam geregistreerd.

Kan ik 'koffie.nu' als domein- en handelsnaam gebruiken gezien het feit dat koffie een wel heel algemeen woord is? Of kan de concurrent daar bezwaar tegen maken?

Indien verwarring te duchten is, dan kan bij de rechter een verzoek worden ingediend tot wijziging van de andere partij van de domeinnaam. Indien beide partijen in dezelfde markt opereren en dezelfde klanten hebben, dan lijkt dat zeker verwarring op te kunnen leveren.
Indien u verdere informatie wenst, neem gerust contact op.

Beoordeel dit antwoord:

Ik vrees dat u aan het kortste eind zal trekken. Aangezien u de domeinnaam de laatste 16 jaar niet heeft gebruikt, zal uw belang bij die domeinnaam als nihil worden aangenomen.

Als u wel een merk met die domeinnaam heeft gemaakt, dan is het verhaal anders.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag