Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een concurrentiebeding bij mijn huidige werkgever. Nu heb ik gesolliciteerd bij een bedrijf in dezelfde soort branche. De functie komt overeen met mijn huidige functie. Hoe moet ik dit aanpakken? De nieuwe werkgever wilt mij graag in dienst nemen, alleen het concurrentiebeding is het enige struikelblok.
Hopelijk krijg ik van u een positief antwoord, zodat ik mijn baan op de juiste manier kan opzeggen en met succes met mijn nieuwe baan kan starten.

Het staat partijen vrij te onderhandelen over dit struikelblok en bijvoorbeeld toekomstige geschillen hierover af te kopen in een vaststellingsovereenkomst. Ook kan het zijn dat het beding te streng is en te zwaar weegt en dan hebt u de mogelijkheid om het aan de rechter voor te leggen zodat deze het kan beperken in tijd, regio en boete.

Beoordeel dit antwoord:

Een getekend concurrentiebeding is in principe geldig.

Alleen onder specifieke omstandigheden kunt u onder het concurrentiebeding uitkomen. Bijvoorbeeld door een belangenafweging. Als de werkgever b.v. weinig schade kan lijden door uw overstap en u heeft een groot belang bij een overstap (u gaat er bijvoorbeeld flink op vooruit). Misschien kunt u aangeven waarom u bij de concurrent solliciteert?

Het beste is om uw huidige werkgever te vragen u niet aan het concurrentiebeding te houden.
U kunt aangeven in de onderhandeling dat als u in belangrijke mate belemmerd wordt door het concurrentiebeding, uw huidige werkgever u een schadevergoeding moet betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag