Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb een arbeidsovereenkomst met mijn werkgever sinds 2011 voor onbepaalde tijd. Gisteren zijn wij overeengekomen dat wij in de toekomst onze arbeidsrelatie niet voortzetten. Ik werk als tennisleraar voor deze organisatie en de aangeboden club voor de zomercursus is niet wat ik wil, en een ander alternatief hebben zij niet.

Nu zijn we dus overeengekomen dat ik mijn ontslag indien. Ik begrijp dat ik een opzegtermijn heb van 1 maand.
Donderdag as heb ik een gesprek en wil ik de ontslagbrief overhandigen. ( is dit slim? )

ik wil in mijn ontslag brief vragen om mijn contract te ontbinden, maar per wanneer is dat dan precies? Gaat mijn maand opzegtermijn as donderdag in, en eindigt de overeenkomst dan op 27 maart 2014. Of eindigt mijn contract op de laatste dag van de volgende maand? te weten 31 maart 2014 of juist de 1e datum van de nieuwe maand, 01 april 2014.

Ik wil dit goed in mijn brief zetten om misverstanden te voorkomen.

Waarom zou u uw ontslag indienen? U hebt geen uitkeringsrechten dan. Ik raad u dat af.

Met een opzegtermijn van een maand wordt overigens een kalendermaand bedoeld. U zegt op tegen 1 april a.s. (de overeenkomst eindigt dan in de nacht van 31 maart op 1 april a.s.). De brief overhandigen is alleen slim als men bereid is te tekenen voor ontvangst op een tweede exemplaar met dezelfde inhoud. U kunt ook per aangetekende brief opzeggen die werkgever uiterlijk 28 februari a.s. moet hebben bereikt.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

In aanvulling op het bovenstaande advies; wanneer u zelf uw arbeidsovereenkomst opzegt, leidt dit ertoe dat het UWV de aanvraag van een eventuele WW-uitkering afwijst wegens verwijtbaar werkloosheid.

Het is verstandiger dat uw werkgever zelf de overeenkomst ontbindt middels een ontslagvergunning bij het UWV dan wel met u een vaststellingsovereenkomst overeenkomt, waarin uw WW-rechten gewaarborgd blijft.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo,

bedankt voor uw snelle reactie. Het ontslag indienen komt in principe vanuit mij. Zij hebben een club/functie voor mij die ik niet zie zitten. Op het moment dat ik geen ontslag indien dan ben ik bang dat ze mij aan de functie houden en daar zit ik niet op te wachten.
Daarnaast hebben zij mij het afgelopen jaar erg goed geholpen met psychische klachten en een deel van die kosten op zich genomen.

Kortom, als ik donderdag as een 2e exemplaar laat ondertekenen dan ben ik per 1 april 2014 beschikbaar voor een nieuwe werkgever?
Ook is het zo dat ik in de maand maart geen vaste uren meer heb, kunnen zij mij nog voor vanalles inzetten?

met vriendelijke groet,


Allereerst: u kunt toch ook de overeenkomst met wederzijds goedvinden beƫindigen? Per 1 april bent u inderdaad beschikbaar voor ander werk. Of u in maart nog moet werken hangt af van de afspraken en of u nog betaald wordt in die maand.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De overeenkomst met wederzijds goedvinden beƫindigen weet ik niets van. Geen idee wat dat zal inhouden. Ben inmiddels wel aan het zoeken op internet. Maar ik begrijp in ieder geval dat ik het zelf niet moet opzeggen.
is dat hetzelfde als een vaststellingsovereenkomst?
Wat zijn daar de voordelen van voor mij? en hoe doe ik dat?

Ik hoor graag nog uw antwoord.
Sorry ik heb hier (gelukkig) weinig ervaring mee


Dan verspeelt u geen WW rechten. Dat is natuurlijk erg belangrijk voor het geval u niet direct ander werk vindt. Neem even vrijblijvend contact met me op. Dan kan ik het makkelijker uitleggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag