Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb een aanvraag voor een bouwvergunning gedaan via omgevingsloket, bij deze aanvraag heb ik duidelijk vermeld dat ik de offertes nog niet binnen heb, daarom ook nog niet de benodigde bijlagen. In mijn aanvraag heb ik vermeld dat ik deze bescheiden upload zodra ik de offertes binnen heb gekregen.

De gemeente Katwijk stelt echter dat ze nadat ze deze aanvraag heeft gekregen dat ik de bescheiden voor 20 augustus moet aanleveren. Dit lukte uiteraard niet, nu krijg ik een verleg termijn van 4 weken, (ik heb de aanvraag op 4 juli gedaan.) dit gaat waarschijnlijk niet lukken, omdat het lang duurt voor je de offertes binnen hebt.

Kunnen ze me nu verplichten om €200 aan leges te betalen, er stond in hun bevestiging dat ze leges zouden hanteren nadat de aanvraag in behandeling was genomen. Maar zoals eerder vermeld ik had in mijn aanvraag (op omgevingsloket) gezegd dat ik eerst de offertes moet hebben. Ik kan moeilijk aan een bouwer deze papieren vraag als ik geen overeenkomst met hem heb.

Als u in de aanvraag hebt aangegeven dat u de offertes later zult opsturen, dan lijkt het mij redelijk dat de gemeente hiermee rekening houdt en voor een latere beoordeling van de aanvraag u dan de rekening stuurt. Mocht u toch de rekening krijgen dan vraagt u of het mogelijk is deze te voldoen na ontvangst van de offertes.

Beoordeel dit antwoord:

Als u ervan overtuigd bent dat u de benodigde papieren niet op tijd ter beschikking hebt, kunt u de gemeente ook verzoeken om de beslistermijn op te schorten. Zo gauw u de stukken hebt kunt u ze insturen en de beslistermijn weer laten starten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De gemeente schort het beslistermijn op dit moment met 4 weken op, dan moet ik de bouwtekeningen en de materiaalsoorten de gemeente hebben overhandigd. Maar een aannemer gaat pas tekenen op het moment dat er geld over de brug is gekomen. De bouwvak zit er tussen en de aannemers hebben het razend druk, dus die lopen niet zo hard voor de klant. Op de site van omgevingsloket wordt met geen enkel woord gerept over de termijnen dat dit ingeleverd moet worden. Ik vind het gewoon belachelijk dat de gemeente op deze wijze reageert,


Ik begrijp dat het op u vreemd overkomt, maar u bent niet de enige die een aanvraag indient. U kunt echter niet verwachten dat de gemeente onbeperkte aantallen aanvragen open laat staan voor onbepaalde tijd in afwachting van de stukken. U kiest er zelf voor een aanvraag formeel in te dienen, wetende dat u de stukken niet compleet hebt. Het is dan niet correct om boos te zijn op de gemeente, terwijl de oorzaak bij uzelf ligt.

Desalniettemin kunt u de gemeente wijzen op art. 4:15, lid 2, onder b Algemene wet bestuursrecht:
"2. De termijn voor het geven van een beschikking wordt voorts opgeschort:
b. zolang de vertraging aan de aanvrager kan worden toegerekend" In dit geval is de vertraging aan u toe te rekenen en is er voldoende reden om de beslistermijn op te schorten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Fijn dat u t even nader wil omschrijven. Daar hebt u een punt, alleen heb ik me dat eenvoudig niet gerealiseerd, ergens stond zoveel geschreven als, vraag op tijd uw bouwvergunning aan, dus vandaar dat ik dacht ik ga de vergunning aanvragen, dan ben ik op tijd. Uiteraard ben ik een leek op dit gebied.

Fijn dat u de moeite wilde nemen om hier uitgebreider op in te gaan,



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag