Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik heb een aantal weken geleden een bekeuring gehad voor het niet dragen van mijn autogordel. Het klopte inderdaad dat ik mijn autogordel niet droeg, maar de politieagente in kwestie gaf aan dat ze me verschillende keren eerder had gewaarschuwd en dat ze er nu helemaal klaar mee was en dat ik daarom de bekeuring kreeg, dit terwijl de agente in kwestie mij nog nooit eerder heeft gewaarschuwd voor enig strafbaar feit. De agente ging de bekeuring uitschrijven en gaf deze vervolgens aan mij. De agente heeft mij nooit medegedeeld dat ik het recht had om te zwijgen of iets in die categorie, daarnaast heeft ze mij ook nooit om een verklaring gevraagd. Tot mijn verbazing stond er in het vakje voor de verklaring het volgende geschreven: "Ik ben het vergeten". Ik heb nooit een verklaring afgelegd en ook nooit gezegd dat ik het ben vergeten. mijn broer is getuige geweest van de gehele situatie.

Wat kan ik hiermee?

Alvast bedankt.

Beroep instellen zodra u de beschikking hebt ontvangen. Desgewenst kan ik u bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik was er al van overtuigd dat ik in beroep moest gaan tegen de bekeuring, maar ik vroeg me meer af op basis van welk(e) wetsartikel(en). En daarnaast vroeg ik me af wat ik tegen de agente kan beginnen, want de agente gedroeg zich ronduit onbeschoft.


als de agente zich onbeschoft gedroeg, kunt u een klacht indienen bij de politieklachtencommissie. kijk op www.politie.nl naar de gegevens, met het invullen van uw postcode komt u uit bij de politie bij u in de buurt.
als u geen gordel om had, bent u in overtreding en kan de agente een boete uitschrijven. Als zou blijken dat de agente met het proces-verbaal heeft gerommeld door dingen in te vullen die u niet heeft gezegd, dan kan u dat nog helpen. Maak bezwaar op de brief van de boete zelf, leest u hoe dat werkt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo,

Bedankt voor de reactie. Het is duidelijk dat ik het feit heb gepleegd, maar voor zover ik weet gelden er ook procedures om het feit te bestraffen, maar deze zijn in mijn ogen niet juist gevolgd. ik vroeg me af in hoeverre de OVJ hier rekening mee houdt in een bezwaarschrift. Weet u hoe dit zit?


Eerlijk gezegd houd de officier van justitie niet zo snel ergens rekening mee. Hij of zij gaat er vanuit dat uw advocaat het wel zal aanvoeren. Meestal houdt de officier van justitie voet bij stuk en worden tegen beter weten in standpunten volgehouden. De officier van justitie zal uw bezwaar wellicht afwijzen, de rechter denkt er misschien anders over.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag