Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb begin september een aanrijding gehad zonder schuld, iemand reed achterop mij,de schadeformulieren zijn ingevuld te plaatse.
De schadeexpert heeft de schade op 2000 euro getaxeerd.
Deze persoon heeft de schadeformulier nog steeds niet bij zijn verzekering ingestuurd.
Mijn rechtsbijstand zegt het te moeten afwachten.
De schade was 2000 euro ik heb dit nu uit eigen zak betaald.
Kan ik zelf nig verdere stappen ondernemen bijv aangifte tegen hem doen.

Wat vervelend om te horen dat u een aanrijding heeft gehad. Helaas kan de afhandeling van de schade lang duren. Vooral als de tegenpartij het schadeformulier niet naar zijn verzekeraar stuurt. Dit gebeurt regelmatig.

Zoals uw rechtsbijstand aangeeft, zult u geduld moeten hebben. Als de tegenpartij het schadeformulier na lange tijd nog steeds niet heeft opgestuurd naar de verzekeraar, dan zal de verzekeraar eigenhandig een standpunt innemen. Als u over een schadeformulier beschikt die ook door de tegenpartij is ondertekend, dan is de kans groot dat u dan gewoon uw schade vergoed krijgt.

Het doen van aangifte zal geen toegevoegde waarde hebben. Wel kunt u contact met de tegenpartij opnemen en hem/haar aansporen om alsnog het schadeformulier naar de verzekeraar op te sturen.

Ik wens u heel veel succes.

Beoordeel dit antwoord:

Na het verkrijgen van een ongeluk zonder eigen schuld is dit een wrange afloop. Als de tegen partij (de veroorzaker) niet het schadeformulier indiend bij zijn/haar verzekeraar dán kunt u de schade verhalen op de persoon zelf. Tevens, is een klacht indienen bij de verzekeraar een voorkomende stap. Bij een vervolgvraag kan ik u middels email voorzien van nadere informatie of juridische bijstand.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag