Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik had een vraag werk al 22 jaar voor de zelde baas eerst voor uitzendbureau toen in vaste dienst er is weinig werk en dan ben ik in 1-09-2003 invaste dienst want ik was met zwanerschapsverlof de rest 1-01-2003 geld de jaren van uitzendbureau dan wel mee af niet

Als ik het goed begrijp werkt u al 22 jaar voor dezelfde werkgever en bent u vanaf 2003 in dienst bij hen (de jaren ervoor heeft u daar ook gewerkt, maar dan via een uitzendbureau). U wilt weten of deze jaren meetellen. Ik begrijp niet zo goed wat u daarmee bedoelt. Meetellen voor het bepalen van de hoogte van een ontslagvergoeding? Meetellen in verband WW rechten?

Zou u deze vraag kunnen beantwoorden? Dan kan ik u beter adviseren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

er moeten 2 mensen uit daarom was mijn vraag gelt uitzend jaren ook mee af alleen de vaste dienst jaren


Geachte vragensteller,

Als u doelt op de eventuele aanvraag van een WW-uitkering, dan kijkt het UWV naar twee zaken. Ten eerste kijken ze of u aan de weken-eis voldoet. Dat houdt in dat u voorafgaand aan uw werkloosheid uit de 36 weken minimaal 26 weken dient te hebben gewerkt. Vervolgens kijken ze voor de duur van de uitbetaling van uw WW-uitkering naar uw arbeidsverleden. Dan kijken ze naar het aantal jaren dat u heeft gewerkt, waarbij het verder niet uitmaakt of u via een uitzendbureau of bij een vast werkgever hebt gewerkt. Elk gewerkte jaar staat voor een maand WW-uitkering met een maximum.

U geeft verder aan dat er twee weg moeten. Ik raad u daarbij aan om het af te wachten. Aangezien u een vast contract heeft dient uw werkgever een zogeheten ontslagvergunning aan te vragen dan wel via de kantonrechter de arbeidsovereenkomst te ontbinden of met u het dienstverband middels een zogeheten vaststellingsovereenkomst te beƫindigen. Ik raad u dan ook aan om niets te ondertekenen of ergens mee akkoord te gaan, zonder eerst juridisch advies in te winnen.

Mocht u nog verdere vragen hebben, dan kunt u die uiteraard stellen.

Beoordeel dit antwoord:

Als de werkgever kiest voor de procedure bij het UWV om twee mensen te ontslaan, dan dient hij in principe rekening te houden met uw uitzendperiode (die telt dus mee) voor het bepalen wie er voor ontslag in aanmerking komt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag