Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben vorige week in botsing geweest met mijn fiets tegen een auto. De auto moest o.a. voorrang verlenen d.m.v. haaientanden. We hebben nummers uitgewisseld en ik heb haar kenteken genoteerd. Mijn voorwiel en voorvork waren verbogen en heb die laten herstellen. De kosten van de fietsenmaker weigert zij te vergoeden, onder het mom dat mijn fiets niet zoveel waard zou zijn. Ik zou deze kosten graag terug willen zien van haar, maar krijg geen contact meer. De eigenaar van een Surinaamse afhaalzaak heeft het zien gebeuren en wil een verklaring afleggen.

Beste meneer, mevrouw,

Het gaat hier om een aanrijding tussen een fietser en een auto. Dit betekent dat artikel 185 WVW van toepassing is. Gezien de wijze waarop het ongeval heeft plaatsgevonden denk ik dat u uw volledige schade kunt verhalen. De schade die u hebt geleden kunt u op grond van artikel 6 lid 1 WAM rechtstreeks verhalen op de WAM-verzekeraar. Als u het kenteken hebt opgeschreven kunt u de verzekeringsgegevens opvragen bij de RDW.

Ik raad u aan om voor alle zekerheid een verklaring op papier te krijgen van de eigenaar van de Surinaamse afhaalzaak. Dan heeft u betrokkenheid van de auto met het ongeval dat u is overkomen vaststaan.

Mocht u hulp kunnen gebruiken, dan kunt u gerust contact met mij opnemen. Mijn contactgegevens treft u door rechts in uw scherm op mijn naam te klikken.

Met vriendelijke groet,

Marcel Schreijer

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag