Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik ben sinds 2009 gescheiden en betaal 600,- partnerallementatie. nu heeft mijn ex al meer dan een jaar een vriend die minstens 70% van de tijd bij haar is ,maar hij woond officieel nog bij zijn ouders.
mijn ex zegt dat hij niets bijdraagt aan het huishouden.
ben ik nu nog verplicht partner allementatie te blijven betalen?

U hoeft geen partneralimentatie te betalen als mevrouw samenwoont als ware zij gehuwd. Echter als meneer bij zijn ouders staat ingeschreven dan woont haar vriend 'officieel' niet bij uw ex-vrouw, dus wonen ze eigenlijk niet samen. U dient dus alsnog partneralimentatie te betalen.
Op het moment dat u vermoedt dat haar vriend wel bij haar staat ingeschreven, dan dient u dat alsnog te bewijzen. U kunt dan een advocaat inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dit zou dus betekenen dat als haar vriend 1x per 14 dagen een avond bij zijn ouders gaat logeren en zich daar ingeschreven laat ,ik 12 jaar zal moeten blijven betalen? en dit senario is redelijk voorstelbaar omdat er totaal geen gewin voor hun saman te boeken is door samen te gaan wonen volgens de wet.


Als partijen niet samenwonen en het is niet door middel van inschrijvingen te bewijzen dan bestaat de kans inderdaad dat u alsnog partneralimentatie dient te betalen.
U heeft uiteraard de mogelijkheid om bij de rechter een procedure te starten met een gemotiveerd verzoek tot wijzigen dan wel stoppen van de partneralimentatie. Hiervoor dient u een advocaat in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag