Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben op mijn werk onterecht beschuldigd van diefstal

Ik ben onlangs onterecht beschuldigd van diefstal op mijn werk. Er bleken een paar broodjes verdwenen te zijn. Dit werd mij aangerekend en moest meteen tekenen voor ontslag of dat ik op de hoogte werd gesteld dat werkgever aangifte zou gaan doen. Alles zou te zien zijn op camerabeelden.
Ik heb uiteraard niets getekend omdat ik onschuldig ben. in de namiddag kwam mijn werkgever zijn excuses aanbieden, echter weet ik niet of ik nog kan werken voor zulke personen. De relatie is kapot en het vertrouwen is tot een dieptepunt gezakt.

Vandaag, na een rustperiode van 3 weken, elkaar ontmoet en gesproken. Hebben het kort over het voorval gehad, maar kwamen al snel tot de conclusie dat de basis om samen te werken kapot is. Ik kan het mentaal niet aan om te gaan werken. Wat moet ik nu doen?
Werkgever is op dit moment aan het laten uitrekenen wat de transitievergoeding zou zijn, bij wederzijds goedgevonden uit dienst treding.
Kan ik hier nog iets mee doen, of is het accepteren dat ze er zo simpel vanaf komen met een paar honderd euro. Ik stort met in onzekerheid en zal de WW invliegen en geen baan en financieel een onzekere tijd tegemoet ga. Door hun fout. Kunt u me van advies voorzien?

Neemt u gerust (vrijblijvend) contact met mij op. Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht. Indien u wilt komen tot een vaststellingsovereenkomst zijn er m.i. goede gronden om aan te voeren dat het niet kan blijven bij alleen de transitievergoeding als u onterecht bent beschuldigd (wellicht kan het helpen als u aanvoert het starten van een ontbindingsprocedure te overwegen, aangezien in een dergelijke procedure ook een billijke vergoeding kan worden gevorderd). Het feit dat de arbeidsverhouding is verstoord geraakt is te wijten aan de werkgever. Indien u (enige tijd) van een WW moet rondkomen, lijdt u idd inkomensverlies. Tekent u nog niets voordat u advies hebt ingewonnen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag