Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben op de fiets aangereden door een fietser die mij tegemoet kwam en die aan de verkeerde kant van de weg reed. Ik ben afgevoerd in een ambulance. Toen ik later bij de politie een verklaring aflegde, waarvan proces-verbaal is gemaakt, werd mij op het hart gedrukt geen contact met de tegenpartij te zoeken omdat ik anders, indien het tot een proces zou komen, bij voorbaat kansloos zou zijn. Kunt U mij vertellen hoe dit zit? Bij voorbaat dank.

Allereerst wil ik u heel veel sterkte toewensen en hoop dat u goed bent hersteld van het ongeval.

Wat de politie tegen u heeft verteld klopt niet. U bent niet per definitie kansloos. Wel moet u de toedracht kunnen aantonen; dat de wederpartij aan de verkeerde kant van de weg reed. Dit kan bijvoorbeeld door getuigen of het politierapport.

Mocht u de toedracht kunnen bewijzen, dan kunt u de wederpartij aansprakelijk stellen. In de meeste gevallen zal dan de aansprakelijkheidsverzekering de zaak oppakken en de schade vergoeden.

Ik adviseer u contact op te nemen met een letselschadespecialist en de haalbaarheid van een juridische procedure te laten beoordelen. Vaak is een eerste intake kosteloos.

Beoordeel dit antwoord:

Allereerst wens ik u een algeheel en spoedig herstel toe!

U zult inderdaad aan moeten tonen dat de andere fietser een verkeersfout heeft gemaakt. Het feit dat hij aan de verkeerde kant van de weg reed kan in uw voordeel werken. Het is niet zo dat u geen contact mag opnemen met de andere fietser, omdat u kansloos zou zijn. Als de fietser geen aansprakelijkheid erkent, dan pas zou u moeten aantonen dat hij wel degelijk aansprakelijk is door getuigen te zoeken.

Verder is het van belang een letselschadespecialist in te schakelen die opkomt voor uw belangen. Mocht aansprakelijkheid zijn erkend, dan worden de juridische kosten ook vergoed. Ik kan u in deze zaak bijstaan. Ik kan ook de aansprakelijkheidsbrief voor u schrijven naar de tegenpartij.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor U antwoord, U hebt mij voldoende geholpen. Ik wou gewoon weten of de politie mij hier ook weer wat op de mouw probeerde te spellen. De aanrijding heeft al op 28-6-16 plaatsgevonden en na heel veel gedoe is er pas op 19-1-17 proces-verbaal van opgemaakt. Men heeft mij steeds tegengewerkt. Binnenkort hoop ik met de teamchef hierover een gesprek te hebben. Met deze informatie heb ik weer een punt meer wat betreft onjuiste informatie.
Bedankt hiervoor.


Ik heb u graag geholpen en wil u veel succes wensen met de verdere afhandeling van de zaak. Hopelijk lukt het om aansprakelijkheid erkend te krijgen.

Hoewel het ongeval 8 maanden geleden heeft plaatsgevonden, hoeft dit het eea niet in de weg te staan. Uw zaak is pas na 5 jaar verjaard.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag