Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


ik ben in oktober 2011 gescheiden.We hebben een koophuis met overwaarden en hij staat te koop. Nu woont mijn ex man sinds maart samen met zijn nieuwe vriendin en hij betaald ook de hypotheek. Het is fijn voor hem dat hij weer het geluk gevonden heeft.Alleen Ons koophuis die koopklaar gemaakt was wordt nu volgestopt met spullen van nieuwe dame.En gasten lijsten raken zoek van openhuis.Moet ik het hier bij laten en komt het allemaal wel goed of kan er ook een addertje onder het gras zitten?

Hoofdregel is dat uw ex-man u moet uitkopen (tegen 50% overwaarde) of dat de woning moet worden verkocht. Dat is anders als de woning bij de boedelscheiding aan hem is toebedeeld, maar dat is niet zo begrijp ik.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee dat klopt de overwaarde zou in gelijke delen verdeeld worden(convenant vastgelegd).


Als uw man niet actief aan verkoop meewerkt kunt u hem de keuze voorleggen: meewerken of u uitkopen (op grond van een neutraal taxatie rapport). Werkt hij niet mee, dan kan meewerken aan verkoop via de rechter worden afgedwongen.

Beoordeel dit antwoord:

Op de navolgende link treft u verdere informatie aan als uw ex-man niet wenst mee te werken: http://www.echtscheidingswinkel.nl/echtscheiding/boedelscheiding/partner_weigert_medewerking_overdracht_woning/

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag