Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


ik ben in februari 2013 opgelicht. ik moest een mobiel abbonement aanvragen en ook de contract ervan mee geven.
daarna zou ik 3500eur krygen.dat is niet gebeurd ze hebben de mobiel gebruikt en ik heb nu(april) een herinneringbrief gekregen dat ik 64 eur moet betalen en nog een brief waarin staat dat ik 301eur moet betalen.dus ze hebben mijn gegevens gebruikt om nog een abbonement aan te nemen.en alle rekeningen komen bij mij binnnen. ik ben al 3x naar politie gegaan-klantenservice van de provider gebeld heb toen alles uitgelegd maar ze gaan me gewoon een nieuwe telefoon toe sturen+simkaart verder gaan ze nix doen.ik moet nu van de politie naar de winkel gaan van de provider Hi en daar alles uitleggen zodat zei kunnen inzien of er inderdaad misbruik word gemaakt van mijn gegevens.

maar weet niet meer wat ik nog kan doen zodat politie actie onderneemt ik heb mails en smsjes waarin duideliijk staat dat ze mijn gegevens misbruiken en dat ik opgelicht bent.
maar alsnog wil politie nog niks doen!
wat zou ik nog kunnen om de abbonementen stop te zetten.en hopelijk ook zonder dat ik de rekeningen moet betalen want ik ben niet degene die er gebruik van maakt!

hoop echt dat iemand me hiermee kan helpen..

Geachte vraagsteller,

de politie kan wel actie ondernemen, maar dit is enkel in het strafrechtelijke traject. De actie richting de provider kunnen zij niet voor U doen. Met de aangifte bij de politie moet U dus naar de provider. Zet direct alle abonnementen stop en geef bij de provider aan dat U geen nieuwe abonnementen wenst te sluiten.

Uw gegevens worden gebruikt voor grootschalige oplichting en alle kosten komen bij U terecht. Eerlijk gebied te zeggen dat U hier zelf wel aan hebt meegewerkt. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.

met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op mijn collega; De politie wil nog wel eens weigeren een aangifte op te nemen. Zij zijn hiertoe echter verplicht ogv 163, lid 5 en 165 Wetboek van Strafvordering. Wijs hen hierop als zij weigeren uw aangifte op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag