Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben een iets meer dan 2 jarige medewerker bij een supermarkt. Afgelopen week ben ik op staande voet ontslagen omdat ik tijdens mijn werktijd boven in de kantine met een collega stond te praten dit was ongeveer 15 minuten. In het verleden heb ik 1 officieel waarschuwing gekregen. Mijn contract loopt sowieso 12 juni af ik zou een vast contract moeten krijgen maar had gesprek gehad dat ik dit niet zou krijgen. Mijn werkgever heeft mij verteld dat ik had gefraudeerd en daarom op staande voet ontslagen ben. Echter ben ik het hier niet mee eens. Ik weet dat ik 3 officieel waarschuwingen mag krijgen voordat een ontslag volgt. Volgens mij is dit voorgeval niet geldig om mij op staande voet te ontslaan. Ik stond nog een aantal werken ingeroosterd. Ik heb een 3-12 uren contract. Mijn vraag is dan ook wat zijn mijn rechten? Is het ontslag geldig en heb ik nog recht op de uren die ik stond ingeroosterd?

Beste,

Door het ontslag op staande voet is uw arbeidscontract direct beƫindigd. Uw werkgever mag dit alleen, als u zich zo ernstig heeft misdragen, dat hij niet meer met u samen kan werken.

Waar wordt u precies van beschuldigd? Ontkent u gefraudeerd te hebben? Indien dat het geval is dient u te protesteren tegen het ontslag. U dient zich direct tot een advocaat te wenden.

Uw werkgever moet bij een ontslag op staande voet direct aangeven wat de reden is van het ontslag is. Ook moet hij u direct na het voorval ontslaan.

Bij ontslag op staande voet krijgt u per direct geen loon meer. En bij terecht gegeven ontslag op staande voet heeft u ook geen recht op een WW-uitkering.

Beoordeel dit antwoord:

Dag,
Wat erg belangrijk is, is dat u, wanneer u zich niet verzet tegen het ontslag op staande voet, verwijtbaar werkloos bent en u geen recht heeft op een WW-uitkering.
Dit kan erg grote gevolgen hebben.
Ik adviseer u juridisch advies in te winnen. Het is belangrijk dat u weet wat uw mogelijkheden en risico's zijn. Mogelijk heeft u recht op gefinancierde rechtsbijstand vanuit de overheid, zodat het inwinnen van dit juridisch advies u weinig kost. Ik kan u voorzien van nadere toelichting.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag