Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben aansprakelijk gesteld voor schade die ik met mijn auto gemaakt zou hebben aan een geparkeerde auto op een plek waar ik nog nooit ben geweest.
Er is een onafhankelijke getuige die dit verklaart.
Echter heeft dit ongeval plaatsgevonden in de maand april en ik ben pas in juli op de hoogte gesteld. Daar heb ik toen op gereageerd dat ik die niet ben geweest en het zou afgedaan worden.
Daarna niets meer vernomen tot op heden (een half jaar later).
Ik word aansprakelijk gesteld als ik niet kan bewijzen dat ik op die datum op een andere plek was. Maar hoe kan ik dat nu nog bewijzen na 6 maanden?

Ik ga nu van 3 schadevrije jaren naar -1.
Mag dit zomaar?

Geachte heer, mevrouw,

Of u aansprakelijk wordt gesteld is niet zo van belang, belangrijker is of u aansprakelijk bent. Als u niet ter plaatste bent geweest -en ook niet iemand anders met uw auto- dan zal hoe dan ook, het slachtoffer dat zegt dat u aansprakelijk bent, dit moeten bewijzen. Wie is die \"onafhankelijke\" getuige? Weet u daar iets van? Als u er niet was, dan is het lastig aan te tonen dat dat wel zo is. U hoeft niet aan te tonen dat u er niet bent geweest.
Ik zou voor nu gewoon een brief terugsturen met de mededeling dat u aansprakelijkheid afwijst.

Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor de zeer snelle reactie.

De onafhankelijke getuige en/of gedupeerde wil(len) anoniem blijven. Ik heb dus ook geen idee met wie ik te maken heb.

Ik zou graag uw advies opvolgen en de aansprakelijkheid afwijzen, maar mijn verzekering geeft aan dat wanneer ik niet voor een bepaalde datum deze maand reageer, dat ze genoodzaakt zijn om mij aansprakelijk te stellen.

Ik zal direct even contact opnemen met mijn verzekering naar aanleiding van uw reactie om even te pijlen wat hun daarop zeggen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag