Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben aangereden en daarvoor had ik de hulp ingeschakeld van een jurist op dit forum. Deze geeft echter steeds geen gehoor zelfs niet nadat ik hem erop wees dat ik een klacht tegen hem zou indienen. Het is alweer een tijd geleden en de zaak van het ongeluk staat nog steeds open. Kan ik een nieuwe jurist inschakelen? Wat kan ik nu doen? Alvast bedankt

Het staat u altijd vrij om een overstap te maken naar een andere belangenbehartiger.

Het nadeel van letseljuristen is dat zij - behoudens wanneer zij lid zijn van het NIVRE - geen laagdrempelige klachtenregeling kennen. Het is (mede) daarom dat ik slachtoffers adviseer om een beroep te doen op een gespecialiseerde letselschadeadvocaat. U herkent een dergelijke advocaat aan een lidmaatschap van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) en/of het lidmaatschap van de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP). Voor advocaten geldt immers het wettelijk geregeld Tuchtrecht.

Beoordeel dit antwoord:

In aansluiting op het antwoord van de heer Bosch wijs ik er op dat als de jurist lid is van de NVRA, de enige vereniging die ook op de site van de rechtbanken staat, er ook een gedragscode van toepassing is en een laagdrempelige onafhankelijke klachtregeling.
Maar als u niets meer hoort van uw jurist is het beste advies volgens mij om naar een ander te gaan die u wel goed helpt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag