Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben 25 jaar oud en sinds 2009 woon ik in Nederland.
Vanaf 1 maart 2013 tot 31 augustus 2013 werkte ik een bij bedrijf die sedummatten produceert. De laatste maand van mijn werk bij het bedrijf heb een verkeersongeluk gehad met de bedrijfstractor met grote aanhanger.
Deze tractor voldeed niet aan de veiligheidseisen. Hij had geen spiegels en ook geen richtingaanwijzers.
Bij een afslag naar links werd de tractor hard geraakt door een te hard rijdende auto die bezig was de tractor in te halen. Door de mankementen aan de tractor had ik deze auto niet aan kunnen zien komen. Dit resulteerde voor mij in een enorme klap met als gevolg een hersenschudding en erg veel last van mijn nek. De werkgever en de chauffeur van de andere auto hebben de verzekeringspapieren ingevuld zonder tussenkomst van de politie.
Waarschijnlijk wilde de werkgever geen politietussenkomst omdat in de aanhanger op het moment van het ongeval nog vijf medewerkers zaten. En ook vanwege het gebrek aan veiligheid in het voertuig.
Er is daarna nooit geïnformeerd door de werkgever hoe mijn situatie was.
Ik heb volgens mijn arts blijvende schade in mijn nek, waardoor ik nu in de langdurige fysiotherapie loop. Als gevolg hiervan kan ik op dit moment niet werken. Ik krijg een ziekte-uitkering.
Mijn uiteindelijke vraag is of ik alsnog een schadevergoeding kan claimen bij mijn vorige werkgever, zo ja, hoe.

Om de werkgever met succes aansprakelijk te kunnen stellen zult u het ongeval (tijdens werktijd) moeten bewijzen. De politie is niet bij het ongeval geweest. Dus bent u afhankelijk van de getuigen, die in de aanhangwagen vervoerd werden. Zij zullen een gunstige verklaring voor u moeten afleggen. Heeft u nog contact met de getuigen? Weet u wie dit zijn?

Ik ben bereid namens u te proberen uw schade te verhalen. Wij brengen hiervoor geen kosten in rekening. Als u hiervoor voelt of gewoon graag even wilt overleggen dan kunt u natuurlijk contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag