Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huurbaas heeft ander soort contract gebruikt

Mijn huurbaas heeft op papier mij een kamer verhuurd maar heeft mij de woning toegezegd. Op dit moment woon ik hier al meer dan 4 maanden zonder dat zij hier maar 1 keer is binnen geweest. Nu heeft zij laatst gedreigd dat ze de woning gewoon gaat betreden wanneer zij dat wil, ik vroeg mij af wat op dit moment recht op heb. Hospita verhuur is eigenlijk geen sprake van aangezien er maar 1 bed aanwezig is in het huis en zij dus nooit hier is geweest.

Vaak is een schriftelijke overeenkomst leidend in een specifiek geval. Het is dus belangrijk te weten wat er precies in uw contract staat om een juridisch advies te kunnen geven. U geeft wel duidelijk aan dat u eigenlijk andere afspraken heeft gemaakt (mondeling?) en dat de praktijk anders is dan de realiteit op papier.

Een huurovereenkomst hoeft niet op papier te staan. Wijzigingen dus ook niet. Het is natuurlijk moeilijker aan te tonen dat u een bepaalde afspraak heeft als deze niet op papier staat, maar dat maakt niet dat u zich daar niet op kunt beroepen.

Het is ook belangrijk te weten of u de hele woning kunt gebruiken, eigen meubels heeft geplaatst e.d.? Als er sprake is van huur van de woning mag de verhuurder niet zomaar binnen komen. Ook kan de huur- en g/w/l prijs van belang zijn. Huur van een kamer is vaak lager dan die van een hele woning.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u de zaak verder wilt bespreken of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag