Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Huur bedrijfsruimte met gebreken aan verwarming

Ik huur mijn bedrijfspand in een bedrijfsverzamelgebouw in Den Haag. De huur is inclusief servicekosten voor verwarming, water, elektriciteit en internet.
Sinds 23 augustus 2021 is de verwarming kapot en tot op heden niet gemaakt, ondanks meerdere klachten en verzoeken van diverse bedrijven binnen het gebouw.
Kan ik reparatie op kort termijn afdwingen? Kan ik de servicekosten terugvorderen?

In uw contract staat vermeld welke gebreken en onderhoud (van apparaten bv) voor de huurder zijn en welke voor verhuurder. Met zakelijke verhuur gelden andere regels, niet in voorwaarden dan wel bij wet.

Beoordeel dit antwoord:

Het antwoord moet vooralsnog uitblijven want ik ken niet de inhoud van uw huurcontract. Maar het is normaal dat huurders van zakelijke ruimten meer onderhoud en herstel moeten voeren dan huurders van woonruimten. Ik kan me niet voorstellen dat het centrale deel van de verwarming en wie het onderhoud moet dragen ervan niet staat vermeld, en een indicatie is ook nog de prijs die u betaalt voor de service: houdt dat groot en klein onderhoud in? Zo ja dan kunt u inderdaad de servicekosten opschorten of prijs verminderen en gevolgschade vorderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag