Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoi,
Ik heb een vraag mijn zoon 15 jaar zit op een cluster 3 school voor langdurig zieke kinderen,hij is geestelijk beperkt en heeft epilepsie!
Nu heeft hij gister schade gemaakt,aan een motor die op de stoep stond,toen ze terug liepen van de gym,hij stoote er tegen aan met zijn tas tegen de spiegel. De motor viel niet.
De juf was hier bij,die haalde de beschermhoes omhoog kijken of er schade was (beetje vreemd).
School zelf deed hier weinig aan,ja telefoonnummers uitwisselen maar zowel school als de tegenpartij gingen niet eens de schade opnemen?
Nu werd ik savonds door deze meneer gebeld en de schade was enorm.spiegel en kap kapot?
Kan ik school aansprakelijk stellen?
Mijn zoon is door de war en snapt er niks van,ik vind dit een raar verhaal?

Er is in deze situatie sprake van een onrechtmatige daad gepleegd door een kind dat de leeftijd van 14 jaren al wel heeft bereikt maar nog geen 16 jaar is. In dit geval is degene die het ouderlijk gezag uitoefent aansprakelijk voor de toegebrachte schade.

Indien een onrechtmatige daad is gepleegd door een persoon van 14 jaar of ouder onder invloed van een geestelijke of lichamelijk tekortkoming, dan betekent dit niet dat u niet aansprakelijk bent. Als ouder blijft u in dit geval aansprakelijk. Wel is het zo dat indien de juf van uw zoon onvoldoende toezicht heeft gehouden op uw zoon waardoor dit heeft kunnen gebeuren u de juf kunt verplichten om bij te dragen in de schadevergoeding. Omdat de juf in dienst is van de school en als ondergeschikte haar taak vervulde, kunt u daarmee de school verplichten om bij te dragen in de schadevergoeding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag