Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe zit het met eigendom van de auto?

Twee jaar geleden heb ik een auto gekocht. Ik heb deze rekening betaald aan de garage. De factuur is echter op de naam van mijn ex. De auto staat ook al 2 jaar op mijn naam en ik betaal hiervoor alle kosten. Nu eist hij ineens deze auto omdat hij zegt dat die van hem is omdat de factuur op zijn naam staat. Hij heeft altijd gezegd dat het mijn auto is maar nu gebeurt dit ineens. Hoe zit dit juridisch?

Meestal wordt de bezitter en/of degene op wiens naam een auto staat in eerste instantie gedacht de eigenaar te zijn. Dit is een vermoeden. Er is dus een mogelijkheid om (tegen)bewijs te leveren.

Het feit dat een factuur op naam van iemand anders staat wil niet zeggen dat diegene ook de eigenaar is van de auto. Het kan wel een onderdeel zijn van het bewijs dat uw ex wil gebruiken. Kunt u aantonen dat u de auto heeft betaald? En/of heeft u andere bewijsmiddelen waaruit blijkt dat u eigenaar bent van de auto?

Het enkele stellen van uw ex dat hij de eigenaar is zal meestal niet voldoende zijn (een auto kan ook geschonken zijn, of door uw ex besteld waarna u betaald heeft). Dan zou er nog een verklaring moeten komen waarom u de auto al zo lang heeft. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn in gevallen van (bruik)leen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag