Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Hoe zeg ik het vertrouwen in een afdelingshoofd op?

Sinds een jaar heeft ons team een afdelingshoofd die ervoor heeft gezorgd dat van de 12 collega's er 8 ontslag hebben genomen en elders zijn gegaan.
Dit nadat er al heel lang signalen omtrent veiligheid worden genegeerd. Het betreft een afdeling in een justitiƫle jeugdgevangenis. Wij willen graag weten hoe we dit kenbaar kunnen maken. Personeel heeft veelvoudig aangegeven zowel mondeling als schriftelijk dat de veiligheid op de afdeling in het geding is. Het afdelingshoofd reageert niet of wuift het weg door te zeggen dat je moet beseffen waar je werkt. Er zijn daarna meerdere situaties geweest waarbij mensen fysiek en psychisch beschadigd zijn geraakt. Zover dat er proces verbalen van zijn opgemaakt. Echter er is daarna niets veranderd.

Wanneer de leidinggevende niet reageert, dan kunt u zijn leidinggevende benaderen met uw klachten. Hoe meer mensen klagen, des te beter. Schakel eventueel ook de OR of de FNV in.

Doet de werkgever daarna nog niet,s ga dan naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag