Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe te weinig uitbetaalde reiskosten vorderen bij de baas?

Ik werk nu zo'n 9 jaar in het ziekenhuis, daar heb ik een contract gekregen van 22 uur. Nu blijkt in het nieuwe systeem van directe dagen uitbetalen dat ik al die jaren voor 3 dagen reiskosten heb ontvangen per week terwijl ik er gemiddeld 5 werkte. Pas nu ben ik dat tot de ontdekking gekomen door het nieuwe systeem. Kan ik deze extra dagen nog terug vorderen van mijn werkgever? Bewijs in vorm van de harmony's is er.

In de meeste gevallen geldt een verjaringstermijn van vijf jaren voor dergelijke arbeidsvoorwaarden. Het is dan ook mogelijk om met terugwerkende kracht dergelijke vergoedingen te claimen.

Het is wel belangrijk om te kijken wat er in bijvoorbeeld de CAO en het arbeidscontract is opgenomen over de reiskosten. Dit kan van invloed zijn op de beoordeling van de kwestie. Daarnaast kan het in bepaalde gevallen een verschil maken of u of de werkgever al op de hoogte was van deze fout. U geeft echt duidelijk aan dat u dit pas later heeft gemerkt.

Als het goed is zal het mogelijk zijn om op basis van de urenregistratie e.d. te berekenen op welk bedrag u nog recht heeft.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om de zaak te bespreken en/of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag