Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoe te handelen bij oplossen schade aan auto

Een jongeman heeft maandag een minicontainer tegen onze auto omgegooid. We hebben contact met zijn vader,maar ze zijn niet verzekerd en de schade aan bumper bedraagt 850,- euro. Ouders zijn gescheiden en ook moeder blijkt geen verzekering te hebben. Vader biedt aan 400,- te willen betalen en de rest later maar weet niet hoeveel per keer hij kan betalen. We hebben nog geen aangifte gedaan omdat we het met de vader netjes wilden afhandelen. Hebben van de vader alleen een voornaam en telefoonnummer en van moeder alleen adres. We willen natuurlijk wel graag het gehele bedrag van deze mensen krijgen. Wat zouden we het beste kunnen doen in deze situatie?
Met vriendelijke groet,

Wat een vervelende situatie. Ik kan me voorstellen dat u het goed geregeld wilt hebben.

Het doen van aangifte heeft niet altijd toegevoegde waarde als er voornamelijk vermogensschade is. Een strafzaak kan in totaal erg lang in beslag nemen en ook gevolgen hebben voor de jongere. Het duurt soms wel 1a2 jaar voor de zaak door een rechter of het OM is behandeld. Als u om een schadevergoeding heeft gevraagd staat die pas vast als de zaak definitief is afgerond (als er hoger beroep en/of cassatie wordt ingesteld kan het hele proces nog een paar jaar langer duren).

U kunt met de vader een overeenkomst opstellen waarin aansprakelijkheid wordt erkend en aangegeven dat ze de schade zullen vergoeden waarbij de 1e 400e in 1x wordt betaald. U kunt verder bijvoorbeeld een maximumtermijn afspreken of een afbetalingsregeling.

Zo'n overeenkomst is geldig & aangifte kan evt. ook later nog worden gedaan.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag