Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Hoe maak ik bezwaar tegen strafbeschikking eenvoudige belediging ambtenaar

Mijn 18-jarige dochter heeft begin deze maand een agent (binnenshuis) beledigd en heeft daarvoor een nacht in de cel doorgebracht. Ze kreeg vandaag een strafbeschikking van 309 euro wegens 'eenvoudige belediging ambtenaar in tegenwoordigheid mondeling'.
Dat ze de agent heeft beledigd staat buiten kijf, maar gezien de omstandigheden waaronder e.e.a. plaatsvond, vind ik de straf buitenproportioneel. Heeft bezwaar maken zin en zo ja, heeft u tips voor mij?

Met vriendelijke groet,

Geachte meneer, mevrouw,

Verzet instellen tegen een strafbeschikking is vaak zinvol. Een strafbeschikking staat gelijk aan een veroordeling door een rechter en een aantekening hiervan in de justitiƫle documentatie (strafblad) kan de afgifte van een VOG (verklaring omtrent goed gedrag in de weg staan).U dient binnen twee weken na ontvangst verzet in te stellen. Een veroordeling voor een belediging betreft een misdrijf. Bij de oplegging van de straf wordt vaak aansluiting gezocht bij de LOVS-richtlijnen. Daarbij is echter haast nooit aandacht voor de omstandigheden waaronder het feit is gepleegd. Ook is nog relevant of uw dochter jonger dan 18 was, of al 18 was ten tijde van het begaan van het strafbare feit vanwege de toepassing van het Jeugdstrafrecht. Uw dochter kan overigens in deze procedure, omdat het een misdrijf betreft, afhankelijk van haar inkomen in aanmerking komen voor gefinancierde bijstand. Mocht u meer informatie willen dan kunt u mij telefonisch bereiken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag