Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe krijgt dochter haar vriend uit huurwoning?

Mijn dochter woont sinds 2 maanden samen met haar vriend in haar huurwoning. Het huurcontract staat op haar naam, ze hebben geen samenlevingsovereenkomst en hij is ook geen medehuurder. Hij heeft 2 kinderen die bij zijn ex-partner staan ingeschreven die 3 dagen in de week bij hem komen.
Nu is de relatie sinds 1 week uit maar hij wil de woning niet verlaten. De ruzies worden steeds meer en ik vrees voor haar veiligheid.

Wat kunnen we ondernemen om hem te laten vertrekken?

Beste meneer, mevrouw,

Op basis van uw informatie lijkt het erop dat hij geen recht op bewoning van de huurwoning. Hij staat niet op de huurovereenkomst en is geen huurder geworden omdat hij niet getrouwd is of een geregistreerd partnerschap heeft met uw dochter. Ook heeft de verhuurder hem niet als medehuurder aangemerkt. Om hier zeker van te zijn, moet ik echter de huurovereenkomst ook zien.

De juiste weg om te volgen is om hem een brief te schrijven waarin uw dochter hem formeel verzoekt binnen een redelijke termijn te vertrekken omdat hij zonder recht of titel in de huurwoning verblijft. Mocht hij dan nog blijven, dan zal een procedure gestart moeten worden bij de kantonrechter. Mocht uw dochter hier behoefte aan hebben, dan kan ik haar bijstaan in het juridische geschil door de brief te schrijven en indien nodig een procedure aanhangig te maken. Graag hoor ik of u hier behoefte aan heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag