Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe krijg ik mijn gewerkte uren als zzper betaald?

Geachte,

Per 28 oktober 2020 ben ik op ZZP-basis gaan werken voor een Autobedrijf.
Vooraf hebben wij een uurtarief afgesproken.
Oktober en November heb ik afgerond door een factuur te sturen en deze zijn betaald.
In December heb ik 26,5 uur gewerkt. Telefonisch heb ik gemeld dat ik mijn werkzaamheden voor die dag netjes zou afronden en het daarbij zou laten. De factuur van de gewerkte uren in december weigert het bedrijf te betalen.
Hij is ineens niet tevreden over mijn werkzaamheden en dreigt zelfs schade aan zijn bedrijf (door mij) bij mij te claimen door grove fouten.
Heel gek want tijdens mijn werkzaamheden heb ik complimenten gekregen over mijn werk.
Wat kan ik? En hoe sterk sta ik?
Ik hoor graag van u.

Op zich is het fijn dat het bedrijf klaagt over de werkzaamheden, althans als het op schrift is. Dan staat daarmee immers (afhankelijk van de bewoordingen) vast dat er gewerkt is. En als er gewerkt is, dan is er een betalingsverplichting.

Hoe sterk de zaak is zou ik aan de hand van het dossier moeten bepalen. Dat is niet om moeilijk te doen, maar in NL tellen alle feitelijke omstandigheden mee, dat maakt elke zaak uniek.

Voor de invordering is het in elk geval van belang, en dat kunt u zelf doen, dat er in gebreke gesteld wordt, en twee maal herinnerd. U kunt ook, afhankelijk van het gesloten contract, boetebeding en wettelijke rente aanzeggen.

Als er niet betaald wordt kunt u voor dit bedrag terecht bij de kantonrechter. Daar is een procedure die u zelf kunt voeren beschikbaar. Mocht u zichzelf minder geschikt achten dan kunt u contact opnemen met mij of een van mijn collega's.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag