Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe krijg ik mijn borg terug?

Ik heb per 1 nov a.s. de huur opgezegd. Binnen het huis waarin ik nu woon (bestaande uit 5 studio’s) heb ik in totaal 2 studio’s bewoond. Ik heb hiervoor twee keer borg betaald, één keer €407 en na mijn interne verhuizing een aanvullende €67.
Sindsdien is het huis 2x doorverkocht. De huidige verhuurder (nummer drie in rij dus) heeft bij mij aangegeven alleen het bedrag van €67 terug te vinden in zijn administratie. De €407 ligt dus blijkbaar nog bij de eerste of tweede verhuurder.

De eerste verhuurder zegt dat zij het heeft geregeld met de tweede verhuurder. De tweede verhuurder is aan het uitzoeken waar het bedrag gebleven is.
Ik heb er een hard hoofd in dat het bedrag van €407,- wordt “teruggevonden”. Ik ben geneigd het totale borgbedrag in mindering te brengen op mijn laatste huurbetaling, om de borg op die manier terug te krijgen, maar in mijn contract staat letterlijk dat dit niet toegestaan is.

Wiens verantwoordelijkheid is het om deze zaak uit te zoeken? Wat kan ik het beste doen?

Verkoop breekt geen huur en ook niet de verplichten en rechten die erbij horen zoals het recht op teruggave borg. De verhuurder moet u deze terug geven als u kunt bewijzen dat u twee keer borg heeft gestort. Dan daarna verhaalt hij het maar op de eerste verhuurder als hij meent dat dat niet klopt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag