Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoe krijg ik mijn aanbetaling voor een trouwlocatie terug?

Meer dan een jaar geleden hebben wij onder grote druk een trouw locatie in de Belgische Ardennen aanbetaald. Als we niet zouden bevestigen en aanbetalen zou de locatie naar een ander gaan. Ná de aanbetaling te hebben overgemaakt krijgen wij een Word document waarin blijkbaar stond dat we nooit en te nimmer konden annuleren. Toen mijn partner zwanger werd van de 2e kleine hebben wij verzocht om te annuleren, daarop attendeerden de eigenaar ons op dat Word document. Na meerdere voorstellen van onze kant om de kosten van de aanbetaling te delen (ging om €2000 in totaal) hebben wij het opgegeven in direct contact met deze eigenaar. Hij wilde alleen kijken naar verplaatsen, maar dat is voor ons gegeven de omstandigheden niet aan de orde.

Aanvullend: hij heeft ons in de communicatie nooit gewezen op deze restrictie qua annuleren. Dit vernamen we pas in dat genoemde Word document.

Wat kunnen we doen en staat deze man daadwerkelijk in zijn recht?

Dank alvast,

Met vriendelijke groet,

Van belang is eigenlijk of er buiten het gebruik van de locatie ook andere diensten zouden worden afgenomen: dan is het namelijk een pakketreis en moet de aanbieder ervan behoorlijk vooraf wat informatie verstrekken over annuleren en de kosten. ( een redelijke beeindigingsvergoeding)
De informatie in voorwaarden moet vooraf maar minstens gelijktijdig of direct daarna worden verstrekt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag