Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe kan ik zorgen dat ex het huis verkoopt?

Ik woonde samen, zonder contracten, wel samen een Koophuis.
Ik heb mij nog niet uitgeschreven op het oude adres, dat durf ik niet, want weet niet wat voor consequenties het heeft.
Ik woon nu tijdelijk bij een vriendin, maar kan haar geen geld geven, want ik moet 2/3 van mijn salaris overmaken voor de vaste lasten
tbv mijn ex samenwonen. De rest gaat bijna allemaal op aan benzine geld om naar mijn werk te komen.
Er staan ook meerdere contracten op mijn naam zoals o.a. TV abonnement, KPN all-in en gas,water,licht.
Kan ik mij nu uit schrijven uit mijn Koophuis en zo lang nodig in laten schrijven op mijn hopelijk tijdelijke nieuwe adres (andere Gemeente), zodat ik niet meer hoef te betalen voor lasten waar ik geen gebruik meer van maak en de contracten opzeggen, zonder dat dit consequenties heeft voor mijn deel van het Koophuis, het Hypotheek deel blijf ik natuurlijk wel betalen?
Mijn ex wil mij uitkopen zegt hij, maar financieel gezien kan dit helemaal niet, er zit ruim € 30.000,00 eigen geld van mij in en dan nog de overwaarde.
Hoe kan ik zorgen dat het huis gewoon verkocht wordt?
Ik hoop dat u mij kan adviseren wat te doen tav deze hachelijke situatie.

U bent wettelijk verplicht om u in te schrijven op het adres waar u feitelijk woont. Dit houdt dus in dat u zich dient uit te schrijven uit het gezamenlijke adres. De contractuele verplichtingen om bij de dragen aan gas, water en licht, blijven echter hetzelfde. Dit moet u samen met uw ex zien te splitsen. Omdat u mede eigenaar blijft, bent u ook beiden gehouden om de hypotheekrente te betalen. Dit is een verplichting die echter eindigt als uw ex de hypotheek aflost en u uitkoopt. Of de woning wordt verkocht en dan wordt ook de hypotheek afgelost. Verder kunt u via een advocaat eisen dat uw ex meewerkt aan de verkoop, op basis van artikel 3:178 lid1 van het Burgerlijk Wetboek. Op basis van lid 2 kunt u eisen dat uw ex verplicht zal zijn de doorlopende kosten zelf te dragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag