Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe kan ik van ex-partner aflossing van hypotheekschuld terug vorderen?

In 2015 hebben mijn toenmalige partner en ik ons huis gedwonge moeten verkopen. Hierdoor is een aanzienlijk restschuld ontstaan. €70K.
In het begin hebben we beide gelijkmatig afgelost. Echter is er door een comminicatie fout eind 2018 een loonbeslag op mijn salaris gelegd. De huidige situatie nu is dat ik al al 60% van het totaal bedrag heb afgelost en mijn ex-partner pas 20%. Zolang het gehele bedrag niet is afgelost bijft het loonbeslag van kracht en blijf ik dus veel meer aflossen dan met ex-partner. Mijn vraag concreet is: Hoe kan ik het door mij ,meer dan 50% van het totaal bedrag, betaalde bedrag terug vorderen bij mijn ex-partner.

U kunt uw ex schriftelijk of per email wijzen op deze situatie, waarbij uw ex-partner tevens zijn aandeel dient te voldoen. Als er een convenant is opgesteld, kunt u wijzen op de betreffende clausule en uw ex kunt u dan ook mogelijk in gebreke stellen. Dit met gevolgen voor bij uw ex te claimen schade, zoals rente en financieringskosten. Uiteraard kunt ook de schuldeiser wijzen op de situatie welke voor u onredelijk uitpakt. Als uw ex weigerachtig blijft, raad ik u aan een advocaat in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:

.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag