Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe kan ik mijn ex-man verplichten om de woning te kopen cq te verkopen?

Op 1-4-2015 ben ik officieel gescheiden.We hebben 2 kinderen van 19 en 17jaar.
In het begin hadden we co-ouderschap,maar door niet al te goede keuzes van mijn ex-man,zijn mijn kinderen al 4jaar inwonend bij mij.
Het co-ouderschap is omgezet naar alimentatie van vader naar de kinderen toe.(rechterlijk afgedwongen)In het begin van onze scheiding hebben we afgesproken dat we het huis in onverdeeld lieten,zodat de kinderen altijd een veilige thuishaven hadden.Maar sinds oktober 2017 wonen ze nooit meer bij hun vader.Ik wil graag van het huis af,maar mijn ex-man blijft de boel rekken.Hij zegt dat ie het wilt overnemen,maar financieel kan hij het niet bolwerken.Er is nu ook een beslaglegging van 40.000 euro op zijn gedeelte van de woning gelegd.In ons convenant staat:Artikel 4.6 De partijen laten de woning voor als nog onverdeeld.Artikel 5.2:De man mag voor onbepaalde tijd in de echtelijke woning blijven wonen.Partijen zijn overeen gekomen dat de man bepaalt wanneer de woning verkocht zal worden danwel wanneer de man de vrouw uit zal kopen. Hiermee zit ik dus mee in de maag.Ik heb gelezen dat je de woning maar maximaal 5jaar in onverdeeldheid kunt laten staan en dat de partijen dan weer om de tafel moeten komen.Heb ik een kans om hem te dwingen de woning te verkopen?Ik zit nu in een huurflat met mijn 2 kinderen en we willen graag een huis kopen met meer ruimte.

Ik zie goede mogelijkheden hier. Het convenant en de lange periode van verloop sinds komen onredelijk voor. Zeker omdat u nu met twee kinderen in een huurflat zit. Het is voor u verstandig een advocaat in de hand te nemen die meneer allereerst kan aanschrijven om alsnog tot verkoop / uitkoop over te gaan. Indien hij dat nalaat zal er een procedure bij de rechtbank moeten worden gestart. De kans is groot dat de rechtbank dan zal bepalen dat meneer alsnog zal moeten uitkopen / verkopen. Desgewenst kunt u contact opnemen. Ik zou u hierin kunnen bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag