Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe kan ik het beste aan mijn werkgever vragen of ik recht heb op loonschaal B?

Sinds 14-10-2019 ben ik in dienst bij een supermarkt als caissière. Destijds ben begonnen in natuurlijk loonschaal A en kreeg ik €4,12 bruto per uur, omdat ik 16 jaar oud was.
Maar ik vraag mij af of ik het recht heb om ingedeeld te worden in loonschaal B. Sinds maart 2020 verricht ik namelijk taken die behoren bij loonschaal B. Ik verrichtte deze taken al eerder, maar in maart 2020 ben ik hier ook officieel voor ingepland.
Als caissière kan je namelijk worden ingepland op VKA (verkoopafdeling) of SB (servicebalie). Daarnaast las ik in onze cao (https://www.fnv.nl/getmedia/40987fbf-f81a-44ff-bfd0-bb87e20ae909/607-levensmiddelenbedrijf-cao-2017-2019.pdf?ext=.pdf&dtime=20200910122946 – bijlage 1) dat een medewerker van het postservicepunt in loonschaal B behoort. Indien je ingepland wordt op SB, betekend dit ook dat je het postservicepunt kan bedienen.
Voor verdere informatie over functiewaardering wordt verwezen naar het handboek functiewaardering dat onderdeel uitmaakt van de cao. Als ik het goed heb begrepen is dat de volgende website: https://supermarkt.nl/uploads/files/Handboek_VGL_definitief_1.pdf
Ik verdien nu €4,82 per uur, in loonschaal B zou dat €5,78 per uur zijn.
Mijn vraag u is of dit klopt en hoe kan ik het beste een beroep doen op mijn rechten?

U zou de werkgever, bij voorkeur na een (goed) gesprek, schriftelijk kunnen verzoeken om uw inkomen aan te passen op basis van de door u gegeven argumentatie. Indien de werkgever dit niet wil, zou u een arbeidsrechtspecialist kunnen inschakelen die in overleg met u kan kijken wat uw positie is en wat er in juridische zin moet en kan gebeuren. U mag gerust vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag