Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe kan ik erachter komen hoeveel geld er nog op een bankrekening van een (ex)partner staat?

Een persoonlijke relatie van mij in UK heeft mij gevraagd hoe we hierachter kunnen komen ivm de afweging om een rechtszaak te beginnen. Dit kost nl veel geld en dan moet het dat wel waard zijn. Ik heb geen idee hoe je daarachter kan komen. Achtergrond heel kort: Britse vrouw heeft in NL gewerkt en gewoond, is met NL man getrouwd. Man heeft steeds alle financiƫn geregeld (haar huis en auto in NL verkocht) en vervolgens haar naam van e/o rekening gehaald. Zijn in 2017 naar UK verhuisd en daar heeft hij vrouw eind 2018 vermoord. Zit nu 16 jaar in gevangenis in UK. Uit vonnis is ook gebleken dat hij de vrouw in alles controleerde en onder de duim hield. Familie van vrouw weet dat zij in NL een rekening had en willen graag dat dat aan haar zoontje toekomt (na 1,5 rechtszaak hebben zij voogdij verkregen). Zij zullen dan in UK een nieuwe zaak tegen deze man moeten starten, maar als er helemaal geen geld meer op die rekening(en) staat, dan heeft dat weinig zin. Vandaar de vraag of u weet hoe we daar achter kunnen komen.

Hier zou men dan een bewijszaak houden en vragen om opening van boeken , natuurlijk dat er vruchteloos is gemaand het vrijwillig te doen. Maar dat is hier, de vraag is wel erfrecht / huwelijksvermogensrecht van toepassing is.

Beoordeel dit antwoord:

Conservatoir beslag is een mogelijkheid, dan blijkt in hoeverre er geld op de rekeningen staat. Dat zal dan via een advocaat moeten worden gedaan. Bankrekeningen zijn niet openbaar, zodat je niet zomaar inzage kan krijgen in het saldo.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag