Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hoe kan ik bouwvergunning aanvechten?

Op een nieuw industrieterrein ( Florapark) in asten heb ik 3 jaar geleden een nieuw pand laten bouwen. Dit pand is volledig zelfvoorzienend.
Er liggen 250 zonnepanelen op. Nu heeft de gemeente een bouwvergunning afgegeven aan mijn toekomstig buurman, voor een pand van 12 meter hoog. In het bestemmingsplan staat dat er tot max. 10 meter gebouwd mag worden, en in speciale gevallen 12 meter toegestaan is. Er is helemaal niet met mij overlegd. Dus komen mijn zonnepanelen achter een wand van ruim 4 meter hoog te liggen. Ik snap dat de bouwvergunning niet terug gedraaid gaat worden. Maar wat zijn mijn rechten?

Dat ligt er aan of er nog een bezwaartermijn loopt. Weet u of er al een besluit is genomen, of dat de vergunning nog in beoordeling is?

Via onderstaande link kunt u als het goed is op het adres zoeken of er al een beslissing is genomen.
https://www.asten.nl/bestuur-organisatie/bekendmakingen-beleid-regelgeving/bekendmakingen/gv-ext/Publication/list/gv-categorie/ruimte-en-infrastructuur-organisatie-en-beleid-43/page#listarea

Afhankelijk van de procedure heeft u 6 weken de tijd om bezwaar in te stellen. U bent namelijk (waarschijnlijk) belanghebbende gezien uw verhaal. U kunt namelijk rechtstreeks nadeel ondervinden van dit besluit.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of de zaak wenst te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze zijn inmiddels met de bouw begonnen dus de bezwaartermijn is verlopen. Mijn reƫle vraag is eigenlijk of ze mij niet op de hoogte hadden moeten stellen dat dit ging gebeuren?


Een soortgelijk geval:
https://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RVS:2019:3628

Daarin zegt de Afdeling:
De strekking van artikel 2:14, tweede lid, van de Awb is om te waarborgen dat verzending van berichten niet uitsluitend elektronisch plaatsvindt, maar ook in bijvoorbeeld een (papieren) dag-, nieuws- of huis-aan-huisblad. Dat is op grond van deze bepaling slechts anders indien bij wettelijk voorschrift is bepaald dat met een elektronische verzending kan worden volstaan.

De gemeente kan in de meeste gevallen volstaan met het bekendmaken van besluiten via bladen en online. De situatie in uw gemeente kan op grond van de verordeningen aangepast zijn.

Het is dan in principe aan een belanghebbende om dat in de gaten te houden en tijdig bezwaar te maken.

Toch wordt er soms al snel begonnen met de bouw of is een besluit niet op de juiste manier bekend gemaakt (in die gevallen is bezwaar dan soms nog mogelijk).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag