Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe kan ik bezwaar maken tegen beslissing UWV?

Onlangs heeft het UWV besloten dat ik na een periode van ruim een jaar ziektewet weer geschikt ben om te werken al dat niet aangepast. Ik ben ernstig beperkt in mijn functioneren op dit moment. Deze beslissing is gemaakt op basis van een eenmalig gesprek over mijn belastbaarheid en de mogelijkheid op betaald werk gelijk aan mijn laatst verdiende inkomen.
Graag wil ik bezwaar maken maar ik weet ik niet precies waar ik op moet letten en welke gegevens van belang zijn in een goed bezwaarschrift. Kan ik hier informatie over vinden of opvragen?

U zou zelf bezwaar kunnen maken, maar het kan voor u wellicht wenselijker zijn om een advocaat in de hand te nemen. Als uw inkomen laag is, zoals ik nu vermoed, komt u waarschijnlijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dan betaalt u zelf een eigen (vaak relatief lage) eigen bijdrage aan de advocaat waarna deze de volledige bezwaarprocedure voor u zal kunnen behandelen. Soms kunt u de kosten van deze eigen bijdrage dan na een aanvraag tot toekenning van bijzondere bijstand bij uw gemeente ook volledig vergoed krijgen. Het UWV is vaak erg afwijzend in dit soort zaken. Mijn ervaring is dat het vaak zelf nodig is hierna nog naar de rechtbank toe te gaan om de beslissing op bezwaar van het UWV te laten toetsen. Desgewenst kunt u contact opnemen. Ik behandel dit soort zaken regelmatig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag