Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe herberekenen kinderalimentatie?

Mijn man is in april 2010 gescheiden. De alimentatie voor zijn dochters (geb.jaar 2005 en 1996) en zoon (2000) is toen gesteld op 135,00 p/m. In 2011 is de alimentatie op nihil gezet i.v.m. de schuldsanering van mijn man, die 5 jaar geduurd heeft. In 2019 is mijn man benaderd door een advocaat van zijn ex-vrouw (er is bijna geen contact tussen mijn man en zijn kinderen al die tijd) en gesommeerd om 300,00 per maand te voldoen voor zijn nog minderjarige dochter. Dit heeft hij tot nu toe netjes voldaan.
We hebben toch nog eens naar de berekening gekeken en vragen ons af of dit bedrag wel klopt. Betalen willen we in ieder geval, maar of het bedrag reƫel is zouden we graag toch na willen laten rekenen. Is dit mogelijk? En is dit mogelijk zonder dat zijn ex-vrouw er in 1e instantie bij betrokken wordt? We hebben het dossier van 2019 waarin haar inkomen e.d. vermeld wordt, maar weten niet of dit nog zo is.

Het LBIO kan tegen lagere kosten (tussen de 50 en 75 euro meen ik) een herberekening uitvoeren. Zij vragen dan ook de huidige gegevens van de ex partner op. Een advocaat kan voor u eveneens een herbekening maken en evt ook een verzoek tot verlaging van de kinderalimentatie kunnen indienen bij de rechtbank. Mogelijk kan dit op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand. Dan zal het inkomen wel binnen de wettelijk vastgestelde grenzen moeten vallen. Mogelijk heeft u ook een rechtsbijstandsverzekering die de kosten van de advocaat in een dergelijke procedure vergoed. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag