Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoe ga ik om met schade aan de inboedel van mijn verhuurder?

Ik heb ruim twee jaar een gemeubileerd appartement gehuurd. Gedurende de laatste maanden is een gaatje in de bank ontstaan (ik vermoed door slijtage, ik heb geen incident gemerkt). Ik ben nu verhuisd, en bij de oplevering kreeg ik te horen dat ik mijn verzekering moet aanspreken voor de bank. Ik had toen ik huurde echter geen inboedelverzekering, omdat ik zelf bijna geen inboedel had. Momenteel wordt mijn borg ingehouden. Hoe ga ik hiermee om?

In dergelijke gevallen is veel afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Hoe was de huurprijs precies opgebouwd (aparte prijs voor verhuur meubels of all-in)?

Ook is het belangrijk om te weten of er een taxatierapport of overeenkomst is over de waarde van de meubels was bij aanvang van de huur. Daarnaast is het ook de vraag hoe oud de bank oorspronkelijk was en hoe de afschrijving daarop door de verhuurder plaats heeft gevonden.

Zoals u zelf ook aangeeft zullen meubels bij gebruik slijten. In het geval er sprake is van normale slijtage zal het onredelijk zijn om vergoeding van (een hele) bank te verwachten. Daarnaast heeft u in de huurprijs meestal ook een bedrag voor het meubilair betaald.

Het is dus niet altijd mogelijk om gehele terugbetaling/vergoeding te verlangen. Indien terugbetaling niet redelijk is/op zijn plaats is, zou de borg ook niet ingehouden mogen worden.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag