Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe ga ik om met het een erfdienstbaarheid die steeds grotere kostenposten oplevert?

1. Ik heb het voorhuis van een grote Friese boerderij waar in de schuur met enorm hoog dak 6 appt zijn gerealiseerd. Het platte dak van mijn voorhuis kan maar nauwelijks het regenwater aan tijdens de toenemende regen/stortbuien. Ik heb al extra spuiers aangebracht en twee regenpijpen. Kan ik dit aankaarten bij de V.V.E. van de schuur? Klimatologische veranderende omstandigheden, waar ik als eenling wat aan moet doen mede door toedoen van de groet hoeveelheid regenwater die van hun dak afkomt. NB; de verhoudingen zijn goed tussen mij en de buren.
2. Mijn terras kijkt uit aan 1 zijde op de buitenmuur met voormalige staldeur van het appt. dat aan mijn woning grenst. Ik heb dus het uitzicht op staldeur en muur. Binnenkort is onderhoud weer nodig. In mijn optiek is dit voor de buren, hun muur. Ik kan dit met hen bespreken. Is het redelijk de kosten voor onderhoud en schilderwerk te delen? Zo ja, zijn dan de kosten van onderhoud/reparatie voór schilderwerk voor hun rekening?

Ik ga er vanuit dat u het lijdend erf bent als aangewezen om water te ontvangen van het hoger gelegen complex? Wat staat er omschreven over onderhoud en vervanging van de onderdelen op uw dak voor de afvoer in de koopakte? Als een gedeelte is aangewezen als gemeenschappelijk zijn de kosten dat ook. Misschien kunt u mij uw akte sturen nadat u contact heeft gemaakt per email( info@rechtinjestad.nl): dan kan ik het voor u toetsen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag