Consument, Verzekering, Schade
Particulier
Eergistermiddag zijn mijn vriendin en ik gebeukt tijdens het rijden. Wij moesten remmen en de partij achter ons deed dat niet tijdig dus heeft onze (gelukkig lease-)auto een kopje kleiner gemaakt. Tegenpartij erkende direct schuld en we hebben vriendelijk samen alle papieren ingevuld.
Het leek in eerste instantie mee te vallen bij mijn vriendin maar zij heeft er een hersenschudding aan overgehouden. Ikzelf heb flink pijn aan mijn nek en schouders. We hebben al wat doktersbezoeken achter de rug inmiddels en vandaag ga ik naar de fysiotherapeut voor een eerste behandeling.
Wij kunnen beiden nu niet werken en hebben daarnaast simpelweg pijn + angst om te rijden. Ik wil de tegenpartij geen poot uittrekken maar zou ergens wel een vorm van compensatie willen zien hiervoor.
Mijn vraag; hoe moet ik dit nu aanpakken? Moet ik hem een bericht sturen hierover of gaat dit op een andere wijze?
Goedemorgen,
Wat vervelend dat jullie betrokken zijn geraakt bij een ongeval en dat jullie daarbij letsel hebben opgelopen.
Geen enkel ongeval is hetzelfde. Graag zou ik daarom persoonlijk met u in contact komen om de situatie eens goed door te spreken. Als belangenbehartiger voor slachtoffers van ongevallen kan ik, als jurist, jullie gegarandeerd kosteloos, juridische bijstand verlenen en helpen met het verhalen van de door jullie geleden schade.
Aandacht, begrip en communicatie zijn hierbij altijd mijn uitgangspunt.
Mocht u hieraan behoefte hebben, neem dan contact met mij op. Ik sta u graag te woord.
Beste meneer/mevrouw,
Uit uw verhaal maak ik op dat u eergisteren als automobilist deelnam aan het verkeer en moest remmen. Iemand anders is met zijn auto achterop uw auto gereden. Hierbij hebben u en uw vriendin letsel opgelopen. Ik wens u beiden veel sterkte en een voorspoedig herstel toe.
Een achterop aanrijding betreft een schending van artikel 19 RVV door degene die achterop de andere auto is gebotst. Dit betekent dat de andere automobilist op grond van artikel 6:162 BW aansprakelijk is voor het ongeval dat u en uw vriendin is overkomen.
Ik snap uw opmerking dat u de andere partij geen poot uit wilt trekken. Dat is ook niet de bedoeling. U wilt (en kunt) uitsluitend een vergoeding ontvangen voor de kosten die u maakt en de schade die u lijdt. Tegelijk moet u en uw vriendin ook niet tekort worden gedaan. U en uw vriendin kunnen de schade verhalen op de automobilist en diens verzekeraar. Ik raad u aan om de schade rechtstreeks te verhalen op de verzekeraar op grond van artikel 6 WAM. Dat is een professionele partij met ervaring in de schadeafwikkeling.
U kunt een gespecialiseerde letselschadeadvocaat inschakelen. Die weet hoe de hazen lopen en kan u de weg wijzen. Ook kan de letselschadeadvocaat u helpen met het opstellen van een aansprakelijkstelling en het inzichtelijk maken en verhalen van uw schade (en het opgelopen letsel). Op grond van artikel 6:96 lid 2 BW komen de kosten voor juridische bijstand (ook die van een advocaat) voor volledige vergoeding in aanmerking. De letselschadeadvocaat kan aldus kosteloos voor u werken (u ontvangt geen factuur voor diens werkzaamheden).
Wilt u hulp? Ik ben een letselschadeadvocaat. Ik help uitsluitend slachtoffers en heb geen geheime afspraken met verzekeraars (bijvoorbeeld een PIV-overeenkomst). Daarom ben ik volledig onafhankelijk. Ook kan ik procederen als dat noodzakelijk is. Daarmee onderscheid ik mij van juristen en allerlei andere partijen die zich aanbieden als belangenbehartiger. Als u mijn hulp kunt gebruiken dan kunt u gerust contact met mij opnemen. Mijn contactgegevens treft u als u rechts in uw scherm op mijn naam klikt.
Met vriendelijke groet,
Marcel Schreijer
Het probleem hier is dat het letsel niet is vastgesteld bij het ongeluk. Indien later blijkt dat er toch letsel is moet je aantonen dat het veroorzaakt is door dit ongeluk.
Het lijkt wellicht logisch maar in theorie kan het letsel ook later zijn opgelopen. Ook kan het er al zijn geweest.
Eigenlijk had je een ambulance moeten bellen opdat een en ander kan worden aangetoond. Echter is een hersenschudding of whiplash vaak medisch niet vast te stellen.
Ik zou het wel alsnog aangeven, tenslotte is er een WA verzekering en wordt er niet echt iemand een poot uitgedraaid behalve de verzekering. Nee heb je ja kan je krijgen.
Het letsel wordt ook gedekt door je verzekering. de fysiotherapie wellicht niet volledig. Is er een ongevallenverzekering?