Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Het zit namenlijk zo, vorig jaar heb ik iets heel stoms gedaan. En rondom dit heb ik veel vragen en als deze beantwoord zouden kunnen worden zou ik dat erg fijn vinden!

Ik heb vorig jaar iets heel stoms gedaan, ik heb een straatroof gepleegd, zeer veel spijt van en heb hiervan geleerd. Maar goed, dit is al meer dan een jaar geleden (op de datum van de misdaad). Ik denk anderhalf jaar, maar ik heb helemaal niets van de politie gehoord?

Zou dit kunnen verjaren zodat zij mij nog kunnen vervolgen? Zouden ze dit nog na zo'n lange tijd doen.

Dan heb ik nog een vraag namenlijk, ze hebben geen enkel bewijs, het enigste is, is dat ik bekend hebt. Kan ik dit nog terugdraaien (ik heb uit vrije wil bekend).

Hierbij mijn laatste vraag, er kwam een man naar mij toe (wat blijkt de broer van het slachtoffer) grijpt mij vervolgens aan mijn keel waarna hij hem zeer strak dichtknijpt, gooit mij tegen de muur aan en zegt: "Wacht maar, na de rechtzaak heb jij zeer, zeer veel problemen. Ik maak je dood". Dit kwam toch echt serieus over en zeker weten dat hij het meende. Hij was 23 en ik ben nog minderjarig (als dit helpt).

Alvast bedankt, zou het erg fijn vinden als u mijn vragen zou kunnen beantwoorden!

Alleen een eigen bekentenis is niet voldoende voor een veroordeling. Het kan zijn dat het onderzoek nog loopt maar het kan ook zijn dat de zaak is geseponeerd. U kunt contact met mij opnemen om uw geval te bespreken en zonodig actie te ondernemen

Beoordeel dit antwoord:

een misdrijf als een straatroof kan verjaren, maar dat duurt wel 20 jaar te rekenen vanaf de datum dat het feit is gepleegd.
soms kan een zaak blijven liggen, maar misschien blijkt er toch nog meer bewijs te zijn dan een aangifte en uw verklaring en dan wordt de zaak alsnog opgepakt. Met uw bekentenis en een aangifte is er voldoende bewijs voorhanden.
Uw bekennende verklaring kunt u niet terugdraaien. Als zou blijken dat uw verklaring op onrechtmatige wijze is verkregen, bijvoorbeeld omdat u werd gehoord voordat u een advocaat had gesproken, dan kan de verklaring van het bewijs worden uitgesloten.zou

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag