Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Heel graag antwoord op de volgende vraag;

Sinds begin juni dit jaar, officieel gescheiden.
Convenant + goedkeuring rechtbank.
In convenant opgenomen dat lijfrentepolis
(Op naam van ex-echtgenoot) verdeeld
dient te worden. Helft ene partij, helft andere
partij. Voor overhevelen helft van het bedrag is toestemming nodig van ex-echtgenoot. Deze weigert dit te doen en weigert de verdeling van de lijfrentepolis zoals is opgenomen in het convenant.
Hij beroept zich op het feit dat de polis op zijn
naam staat en dat het zakelijk geld is wat in het verleden is ingelegd. Echter in het convenant opgenomen als een gelijke verdeling hiervan voor beide partijen... Wat te doen?
Hoor graag een reactie hierop..

Dit is een discussie die ik vaak tegenkom in mijn praktijk. Als er een goedgekeurd convenant is dan dient uw ex zich aan de afspraken daarin te houden. Dat wil zeggen dat hij moet meewerken aan de verdeling van de polis. Doet hij dat niet dan kunt u die medewerking afdwingen bij de rechtbank. Soms is de inhoud van het convenant zo goed geformuleerd dat bepalingen daarin direct een executeerbare titel opleveren, dat wil zeggen dat de deurwaarder direct daarmee aan de slag kan, zonder dat u opnieuw naar de rechter toe moet. Dat zal waarschijnlijk niet gelden voor de bepaling over deze polis, maar als u het zeker wilt weten moet u die even naar mij toesturen per email, dan bekijk ik het voor u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag