Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Heb in mei meegedaan aan een actie van de sportschool "betaal een jaar vooruit en krijg 3 maanden gratis". Dat abonnement gaat pas in op 1 januari 2014 en loopt dus tot 1-4-2015. Ben kort geleden van gedachten veranderd omdat ik een sportschool heb gevonden die beter op mijn wensen aansluit. Heb mijn geld voor dat toekomstige abo teruggevraagd. Heb ik daar recht op?

Voor zover u de dienst op afstand (online, telefoon etc.) heeft afgesloten geldt in ieder geval het volgende: U heeft zeven dagen bedenktijd op het moment dat u het contract afsluit.

Dit is niet van toepassing als u toestemming heeft gegeven de dienst binnen 7 werkdagen te laten beginnen (dat is juist afzien van een bedenktijd). Dit betekent dus als de abonnement nog in moet gaan u mogelijk nog bedenktijd zou hebben.

Bedenktijd geldt ook voor huis aan huis verkoop (colportage), maar dit lijkt me niet van toepassing in uw geval. Als u uw contract in de 'winkel' heeft afgesloten, rest u waarschijnlijk het nalezen van de algemene voorwaarden en kijken of daar iets staat over bedenktijden of annuleringsmogelijkheden.

Beoordeel dit antwoord:

Omdat u een overeenkomst hebt gesloten met de sportschool bent u verplicht deze na te komen.
U hebt waarschijnlijk geen recht op teruggave van uw abonnementsgelden. Mogelijk staat er in de voorwaarden van het contract een opzegmogelijkheid. Leest u dus goed de (algemene) voorwaarden na! Ik acht het echter niet waarschijnlijk dat er een dergelijke mogelijkheid bestaat.
Kortom, u kunt uw geld niet zomaar terug krijgen.
Mvg,
Frank

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag